به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مهدی بزاز دستفروش با اعلام این خبر افزود: بر اساس پیشنهاد ایکوموس - شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی - به یونسکو در سال 1982، روز 18 آوریل از طرف این سازمان به عنوان\"روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی\" نامگذاری شده است.
وی تأکید کرد: امور موزه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در راستای بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی همزمان با سایر نهادهای مرتبط در ایران و جهان، اقدام به برپایی این نمایشگاه کرده است.
بزاز دستفروش با اشاره به نقش ارزشمند استاد زنده یاد اسماعیل دیباج، در حفظ، مرمت و معرفی بناهای تاریخی منطقه، محوریت برگزاری این نمایشگاه را معرفی این استاد عالیقدر به مردم عنوان کرد.
وی در تشریح جزئیات برگزاری نمایشگاه گفت: تعدادی از آثار زنده یاد دیباج از قبیل پلان ها، نقشه ها و کروکی های ترسیمی، اسناد و تصاویر این بزرگوار در محل موزه آذربایجان در معرض بازدید علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
رئیس امور موزه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، دلیل انتخاب آثار استاد دیباج را جهت معرفی در این نمایشگاه، اقدامات قابل ستایش وی در حوزه میراث فرهنگی اعلام و از وی به عنوان یکی از اعضای موثر در تشکیل موزه آذریایجان یاد کرد.
وی همکاری در طراحی ساختمان موزه آذربایجان، ترسیم نقشه های این موزه، نظارت مستقیم در مراحل احداث ساختمان موزه و پس از افتتاح و هم چنین امور مربوط به تکمیل و توسعه آن در دهه 40 را از اقدامات مهم وی در تبریز دانست.
بزاز دستفروش با بیان اینکه زنده یاد دیباج مدتی نمایندگی اداره کل باستان شناسی در آذربایجان را بر عهده داشت، از اهتمام، ذوق وافی و حسن قریحه وی در تعمیر و مرمت ابنیه تاریخی در آن دوره تأکید و مرمت مسجد کبود تبریز و بقعه شیخ صفی الدین در اردبیل را از شاخص ترین فعالیت های دیباج در دوره خدمت وی در نمایندگی اداره کل باستان شناسی اعلام کرد.
گفتنی است/ اسماعیل دیباج فرزند سید مرتضی متولد سال 1278 شهر تبریز بوده و پس از اتمام تحصیلات دوره متوسطه در مدرسه محمدیه (فردوسی) از سال 1298 به استخدام وزارت فرهنگ درآمد. مدتی مدیر ، معاون و دبیر مدارس تبریز، ارومیه و اردبیل بوده و مدتی هم نمایندگی اداره فرهنگ خلخال و نظارت بر ساختمان های فرهنگی و ابنیه تاریخی آذربایجان، کرمان و مشهد را عهده دار بود.
از تألیفات وی می توان به آثار باستانی و ابنیه تاریخی آذربایجان، راهنمای آثار تاریخی آذربایجان، راهنمای شهر تبریز، راهنمای آثار تاریخی کاوش های علمی تپه حسن لو، تخت سلیمان و قره تپه آذربایجان و تاریخچه فرهنگ شهرستان اردبیل و ابنیه تاریخی آن اشاره کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/